Thursday, December 20, 2012

Senyummmm

ini adelah entry yg penuh dengan sennyuman! :D

dan mulai dari sekarang adelah contest senyum manis diantara kekasih korea saya jd yg bakal rasa ia annoying boleh la mengundurkn diri...:p

VS
ll
boo cheondung..;D
next next next!

VS
ll
ok this is hard.......tp sebab kita judge by senyum n not aegyo..;D Seung Gi!
sila hover tetikus ke muka saya andai saya tidak bergerak

ok Doongie vs Joonie sume tahu kot sape menang...mesti ah Joon! :D

so here's a video of the pemenang..lagu baru i guess...n video clip de, sgt unik...mmg mentayang kn wajah nye yg comel tu! sy slalu cr video ade english so i can baca whats the lagu is about, tp yg ni, sabar je la, kne repeat berkali2 nk bace sbb asyik termiss akibat dok pandang wajah nye! sori sy mmg lemah dgn senyuman yg manis..nasib xdpn mata klu x menggelabah! :D



p/s: Doongie dont worry, sy masih mahu kawin ngn anda no matter what! :D :D :D


p/p/s: Joon?...berketul sgt nevermine...awak boyfriend tayang2 sy je...lol itu kejam..
p/p/p/s: tujuan utama nk ltk video tu je sebenarnye...hew3

Monday, December 17, 2012

Sewingssss


dlm bahasa melayunya menjahit...
this is my mesin jahit...comel...siyes comel...function bnyk! mesin jahit bonda ku klasik pny mcm boleh jahit seteret je..jd rse hebat gilerrr mesin jahit ni...n mcm da try sume jnis jahitannye...:p


bercerita pasal menjahit, sy mewaris minat dr nenek dan bonda sy....ye minat bukan bakat..sbb sy xrse sy berbakat...jahit pon senget...
ade la try beberapa tp mcm hancuss...well...my bonda pnh ckp awal2 try ngn cotton je dlu..ni gatal nk p try kain stretchable, knit dll...sorilah...sebelah pnjg sebelah pndek la jawabnye...hew2..

this is my Opah..;D she creates great clothes..kami slalu bju raye design pastu soh de buat..n jadi! :o tp bju yg ni x, sbb usianye da mningkat xleh nk duduk lama2 xsempat nk wt bju raye untuk ku...tp xpe..dah 22 tahun lebih 22baju kot dapat...ilebiuopah!
oh itu rehat sket..haha..
mari mengusha antara mnde yg ingin ku buat utk next masa lapang...;D
ini kne sgt try sbb ade tutorial online! haha..:D
ini nmpk simple..rasenye part tgn yg paling susah...lg 1, sbb kain mcm jnis licin..bunda kata ssh licin..
ini paling senang kot eh?..kat kedai 1000yen...rm40...bek wt sniri..:p

jeng3...itulah 3...walaupun mcm poyo, baru belajar nk wt yg dasyat2..tp xsalah bercita2 kn?..hahaha....skrg mmg gaman dok merosakkn bju yg ade...tunggu la scholar masuk akn ku berlari ke kedai kain depan rumah! tunggu ye~~ :D



p/s: sy mmg seseorang yg ingin mampu buat segala nya~ sbb mak sy mampu wt segalanya... :D

Sunday, December 9, 2012

Ala-Ala Lasagna

jeng3...kembali lagi dgn resepi hentaman Aimi....Lasagna AA...;D

resepi ni khas untuk mereka2 yg suke mengidam daging di tengah2 malam...

maafkn sy, resepi ni sgt tidak sihat...dah la mkn malam2...im sorry...jd sila buat skli skale sahaja...;D

bahan2:

#dipotong kiub
bawang besar/ bawang merah
bawang putih,
tomato buah

cheese (cheese yg mkn ngn roti tu or cheese atas piza...i pakai mixed)
roti
susu
macaroni (yg da diimasak)
sos tomato
sos cili / cili boh
burger / daging cincang
hotdog (i potong panjang2 mcm tali..sng susun)


cara2:
1.mula2 tumis bawang besar dan bawang putih sehinggal kekuningan
2.masukkan daging burger yg dicarik2
3.masukkan sos cili, sos tomato, dan air...
4.gaul sebati dan biarkan sampai mendidih...
5.jajajang jd lah kuah spaghetti~ (sy xbuh garam sbb daging burger sini da masin dah..)
6.basahkn roti dgn susu, kalau rajin uli bg leper tp klu xrajin tekan2 je bg nipis...klu suke roti tebal skip step ni..
7.panaskn oven kpd suhu 180..
8.dlm loyang yg dicover aluminium foil, letakkn roti sebagai dasar AALasagna, letakkn cheese, macaroni, kuah spaghetti secara berselang seli...kalau nk selitkn satu layer roti pon boleh..buat sampai korang puas dgn layer tu..(jgn sampai melimpah)
9.sebagai penutup, tutup layer last dgn roti spt dlm step 6..tabur sikit cheese n daun bau2an utk bg lebih italian...;D
10,tuang susu supaya marcoroni tidak kering, kalau kuah spaghetti jnis banyak air xpyh pon xpe...
11.bakar dlm oven selama 30~40minit...
12.kalau nk mkn cheese cair makan la segera klu nk cheese yg mcm kt pizzahut pnjg berjela2 tu bolehla biar de sejuk sekejap..

sekian!


p/s: its cold here making me really hungry!

sponsored by