Friday, November 11, 2011

Mari Membantu Membina Masjid (Mmmm..)

pada sape yg kisah, post baru kat bawah


------------------------slps line ni da mule entry------------------------




"When a person dies, his good deeds cease except for three: 
1 - Deeds of continuous Sadaqa (Sadaqa Jariyah e.g. orphan home, a well for giving water to drink, building a mosque) 
2- Ilm Naafiya (beneficial knowledge) , 
3- Al walad as-Saalih (a righteous son or daughter who supplicates to Allah (SWT) on his behalf)"
Narrated by Muslim



tahukah anda, di Hiroshima ni nak bukak satu Masjid?..

(jgn cakap "ade ak kisah? bkn bleh g pon"..ak lepuk kekgi..)

btw, kat Hiroshima ni sbnrnye dah bnyk kli dah nk buat masjid..ade tanah xbleh buat, nak sewa bgunan de masalah lain bla3...n Alhamdulillah baru2 ni, salah seorang Brothers kita berjaya beli satu banggunan 5 tingkat kat auction untuk djadikan masjid..tp masalahnye, pembayaran kne buat by 24November ni..dia dah kasik deposit 7juta yen(=rm280ribu), n kat tgn dah ade 18juta yen(= rm720ribu)..tp tu pon masih XCUKUP 22juta yen(=rm880ribu)...

jd....

haa..

sape yg rase berbaik hati ingin membantu kitorang kat sini membentuk sebuah masjid..disamping men-top-up kan saham2 akhirat anda tu..



boleh lah hubungi di fesbuk1 or fesbuk2 or website ori or email2 berikut:
helminahrawi@yahoo.com (Malaysian)
endan2006@yahoo.com (Indonesian)
brivate55@gmail.com (Arab)
mafizul77@gmail.com (Bangladesh)
basem@kajima.ca (Japanese)

bagi yang nk membuat sumbangan boleh la dihulurkan melalui:
Japan Post Bank (dlm bhse jepun nya yuucho) akaun Hiroshima Masjid (15140-2070951)
Maybank Malaysia : Mohd Hafiz Bin Habi Buddin (151306644214)
CIMB Bank: Ahmad Syazni bin Kamarudin (13020090963520)
Paypal : brivate55jp@yahoo.co.jp
bagi yang nak/dah bank in tu, boleh la contact wakil Malaysian tu..(kalau anda orang arab boleh la contact arab tu...)
untuk paypal, sila la berunding dgn empunya emel tu supaya xde kesulitan nnt..cara2 dia kalau de siapa xtaw tekan sini
n kalau ade sesiapa nk bayar direct ke Japan Post Bank tu..xnk ikot bank mesia or paypal, details dia seperti berikut:

untuk mereka yg nk transfer dr bank luar jepun
untuk mereka yg nak transfer dr dalam jepun



ape2 soalan boleh lah tnye ye..klu tny sy, sy tny org bwu reply la..klu nk cepat better tny seniri..hehehe


p/s: ini bukan tipu punye..
p/p/s: spe 1st2 ingt ni isu kawin angkat tgn! :p
p/p/p/s: semoga semayang raye taun dpn leh buat kat cni..aaminnn :D
p/p/p/p/s: klu jadi ni, atleast tiap2 jumaat sume orang g solat jumaat kat cni...

3 comments:

  1. http://sherynshazwanny.blogspot.com/2011/10/hey.html

    anda di-tag.. sila layari link itu.. :)

    ReplyDelete

Ye?

sponsored by