Sunday, July 24, 2011

Tips Mengorat Versi AA

hai kawan2..
maafkan sy sbb post 2 kali harini..sy da deactivate fesbuk, jd sy xde tempat lain utk bersuara.. :p
sy harap Baginda xbaca..lol

Tips mengorat..
#1-pastikan dia tu penyenyap(pendiam) ke penyosial(bnyk berkata2)
{kalau dia penyosial, sila ke #2}
kalau dia penyenyap, dia senyap dunia nyata je ke or dia senyap di mana2 pon?
{kalau dia penyenyap di dunia nyata je, sila ke #2}
disebabkan dia penyenyap di mana2..mmg susah la sikit nak ngorat..tp xpe..kita boleh cube cara AA..
utk ngorat org yg senyap, kita boleh jd antara bising or senyap..
sy rse cara bising adelah cara yg lg bagus tp kalau anda pon penyenyap..senyap2 sudah..


cara bising:
pegi setiap hari tegur dia..lebih baik kalau pada masa yg sama..contoh: setiap kali lunch, pegi meja dia "hai atan! ko makan ape harini?" dengan ceria..(tp jangan la asyik tny mnde sama je..)kalau anda bkn org ceria lebih baik jgn..mungkin dia akan rasa anda ni annoying, tp point dia sini..selepas, anda puas menegurnya setiap hari..lebih kurang beberapa bulan, sila lah endah kan dia seperti dia xwujud..sebab dia penyenyap, sila lah jgn berharap dia tegur anda dulu..(kalau dia tegur, memang komfem lah dia kaw punya) jd selepas anda bosan m-ignore dia, sila lah membuat langkah..tulis surat adalah 80% digalakkan! tp kalau anda laaagi Otai, xpyh tegur dia hari2..
tanya je terus "kaw xnak kawin(couple ke ape) dgn ak?..diam tanda setuju...ok esok kita jumpa!"


gambar utk gedik2 saje
cara senyap:
setiap kali anda nmpk dia xkira jauh ke dekat..tenung lama2..(sume org akn rase dirinya ditenung) bila dia pndg balik sila lah cpt2 bermalu-malu (tp make sure de nmpk)..buat beberapa kali..mungkin dia akan rasa xselesa..tp..xpe.. :p
lepas da puas tenung2..sila lah buat satu kali seperti tertangkap..dan angkat la tgn, or senyum, or kenyit mata or apa2 mengikut kreativiti anda..selepas tu boleh la g tmpt dia,"sori la eh td.." {lepas tu sila ke #2}



#2-mintak la no fon/ ym/ bbm/ fb dr dia/kawan/sumber dipercayai..

berborak apa sahaja
sila lah tegur dia setiap hari..tp cakap la anda bosan..selagi dia xbagi eksen positif..anda sembang la ngn dia sekadar mengisi masa lapang sbg kawan yang baik..mungkin dia akn reply "hihihi" or perbuatan yg macam malas nk lyn..tp jgn desak..anda pon ade banyak benda lain nak buat..cukup lah sekadar wujud di dalam hidupnya setiap hari..selepas satu masa, kalau dia masih xbg respon positif (cth: de xpernah pon nk tegur kita dulu dll) sila la mlupakan niat anda..(tp jangan serarus peratus) g cr kawan baru ke..tp jgn la terus menghilangkan diri..cuma lyn dia mcm biasa2 je..xpyh semangat tegur dia setiap hari..bla3..lepastu bila dia terasa kehilangan kita, haa..sila lah jual2 mahal sikit..sampai naluri anda yakin berkata, "xlama lagi dia confess la tu.." baru la boleh bermesra2an...tp kalau dia mmg buat xtaw je..cari je lah yang lain..mungkin dia xbuang lagi kekasih lama nya kat hati tu..tp kalau anda sabar, sila repeat apa yg anda buat di atas..;)


sekian..jumpa lagi di sesi yang lain bersama AA

bye!

6 comments:

Ye?

sponsored by