Monday, July 25, 2011

10 Sebab-Sebab sesuatu Blog tu di Pangkah serta-merta

harini sy berblog walking bg menenangkan jiwa yang serabut dengan exam ni tp malang nye jiwa makin teganggu..

oleh itu, meh nak bagitaw sebab-sebab Blog tu sy pangkah laju2..


1. blog tu terlampau lah berat nya..
nak loading sampai stuck laptop kecik ku ini..

2. blog yang lagu dia terlamapau kuat dan merungsingkan..
contoh nye lagu rock ke yg jerit2 ke..yg tenang2 slow2 xpe..bila laju2 kuat2..tgn ni pon laju2 kuat2 lah nak tekan pangkah kat atas tu..

3. blog yang penuh dengan gambar sendiri
di kiri kanan atas bawah blog selain dari dekat post..tolong lah..rasa macam diperhatikan..bukan nak mencuri pon..

4. blog yg xboleh right-click..
kadang2 tu blog tu menarik kan..nk la bkk dekat banyak2 tab..senang nak baca..tp dah disable, disable jugak la mo0d nak bace ni..

5. blog yang starting dia ade banyak2 benda kena tekan...
stakat welcome je xpe la..ni hai..nama awak sapa?..kalau tengok2 tu comment la..jangan lupa follow jugak..kira berapa?..5 kot..eee..org nk bace post..lagi2 dah la stat tu kua..bila nk comment pon kelua.xlrt nk jwb kak..

6. blog yang button comment dia xjumpa ataw dekat atas..
bila kita baca2 post yg menarik mesti la nak komen kn..tgh2 excited nak komen, xjumpa plak comment button..nak scroll ke atas, ish post telampau pnjg, xsampai2 atas..tganggu emosi..pangkah la..

7. blog yang tulisan semata-mata macam nak buat karangan..
kalau post je bertulisan ok lagi..ni header pon tulisan sahaja..background pon xde..dapat plak tulisan mmg tulisan rasmi..panjang..rasa macam baca buku skolah..takut..jd off cepat2..

8. blog yang ade benda terbang ikot mouse..
yg ni xla geram sangat..cuma de setengah tu besar gedabak, ade plak yg bergerak2..so dia macam lebih menarik perhatian..jd bila baca post jd xpaham..kalau kecik2 yg xmenonjol ok la..

9. blog yg xupdate..
memang la suma orang pangkah kan? benda cerita tahun lepas..sapa nak baca lagi..

10. blog yg ade 'penunggu'..
bukan hantu..tp benda yg timbul di skrin tu..yg salo0 suruh follow me tu..kalau satu xpe je..ni banyak..sy xtaw la kokot sebab screen laptop sy yg kecik yang salah..tp dia mengganggu sy baca post..so..pangkah! 


ok da sepuluh..
ikot hati banyak lagi..tp xpelah..blog seniri pon penuh cacat cerba..nak komplen org..
sori lah kalau de yg terasa..mo0d xbtol sikit..

4 comments:

Ye?

sponsored by