Tuesday, February 22, 2011

Malas Sedap Cepat Kenyang

Have u ever had those time when the Bulan is Mengambang and u dont have the strenght to move (bkn mls tp under-construction lahh) and hoping that there's something yg memenuhi keperluan hidup yg you could do dlm sekelip mata supaya boleh kembali ke posisi selesa dgn segera?


yeah...itu2..fhm2..btol..(ok syok seniri)



btw, ape nk ckp adelah..try resepi ni..
this is how i do it:
Spaghetti Telur:
Amik periuk boh air boh atas dapur pasang api
Boh garam sikit n letak spaghetti ke dlm periuk
tunggu 10 minit depends on spaghetti (ni mase utk kembali ke posisi selesa)
da msk toss kn de masuk dlm pinggan..
next, amik bawang putih 3 ulas, kupas, gne blakang pisau ketuk die (ni utk mlepaskn kesakitan perut anda)
then boh minyak dlm kuali sikit n cmpakkn bawang putih td..
tunggu warne de cm cantik (skejap je so xyh lari ke posisi selesa)
pecahkn 2 bijik telur ke dlm kuali tu n bia sekejap smpi bhgian putih tu nmpk cm da xberair sgt..
den masuk garam sikit n lada hitam..klu de origano boh le jgk..
pastu masukkn spaghetti td n kacau laju2..(jimat masa)
nmpk cm da rata tu tros tuang ats pinggan n lari ke posisi selesa..
oh jgn lupe tutup api..
p/s: sy boh satu mnde ni, kt jepun panggil chikuwa..tp klu xde boh la hotdog ke..yg senang leh gunting je masuk kuali..xyh pon xpe..tp mcm xde isi xbes..huhu






btw,
tp klu memang da malas, tmbh plak rse cm ank manje sikit..

i know jerit panggil bibik suruh masak lg senang...

tp klu xde bibik, dok sorang??..
haa..mse tu sila lah telefon bf soh anta mknn..haha

tp klu bf pon jauh @ xde?
haa..mse tu la bf no2 abg McD dll berfungsi..;p

tp McD boycott?
haa..org soh gerak masak xnk..dok je la mkn laptop, mkn tv, mkn bantal..
ok ape kn..

haha..



**adeh post ni xgedik..

1 comment:

  1. nak try lah buat mlm ni. hehe.. mcm sedap jek. bentou esok. hihi

    ReplyDelete

Ye?

sponsored by