Saturday, February 26, 2011

Yeah Tips Blog Gedik Terbaik da taw!!

ngahahaha

ok kembali kepade usaha mnjd kn blog ni kpd blog gedik! which i had givap b4 bcos rse mcm sy ni bkn dilahirkn utk gedik...

n the tips is..

gadang3(drumroll)

---> u have to be very2 pretty...^^
tp camane nk taw kte tu PRETTY ke x?..  jeng3... the answer is...FOLLOWER..n lets see how many follower do u have...dududududu..14...*ehh kesian nye bdk tu follower de 14 je...* wth..
jd disebabkan sy ini Xkategori 'pretty'..(yelah follower 14 org je kan..T,T) terpaksa lah mengambil tindakkan utk org kasihan...yeah i to0k this from Iny's..
(sy bkn nk ckp Iny kasihan or xpretty taww!!)<--that's sounds gedik..ahaks

btw, pe yg sy amik dr Iny adelah...GULAI TEMPOYAK IKAN PATIN haaa..sedap kan...
taw x makanan yg sedap menarik perhatian ramai org..sebab tu la..

ok ckp da mcm keling..

lets stop this..ur getting insane syg...;p

n pics of the day is...gadang3(drumroll lg)

yeah i was a lot lot lot more kurus back then..T.T

Tuesday, February 22, 2011

Malas Sedap Cepat Kenyang

Have u ever had those time when the Bulan is Mengambang and u dont have the strenght to move (bkn mls tp under-construction lahh) and hoping that there's something yg memenuhi keperluan hidup yg you could do dlm sekelip mata supaya boleh kembali ke posisi selesa dgn segera?


yeah...itu2..fhm2..btol..(ok syok seniri)



btw, ape nk ckp adelah..try resepi ni..
this is how i do it:
Spaghetti Telur:
Amik periuk boh air boh atas dapur pasang api
Boh garam sikit n letak spaghetti ke dlm periuk
tunggu 10 minit depends on spaghetti (ni mase utk kembali ke posisi selesa)
da msk toss kn de masuk dlm pinggan..
next, amik bawang putih 3 ulas, kupas, gne blakang pisau ketuk die (ni utk mlepaskn kesakitan perut anda)
then boh minyak dlm kuali sikit n cmpakkn bawang putih td..
tunggu warne de cm cantik (skejap je so xyh lari ke posisi selesa)
pecahkn 2 bijik telur ke dlm kuali tu n bia sekejap smpi bhgian putih tu nmpk cm da xberair sgt..
den masuk garam sikit n lada hitam..klu de origano boh le jgk..
pastu masukkn spaghetti td n kacau laju2..(jimat masa)
nmpk cm da rata tu tros tuang ats pinggan n lari ke posisi selesa..
oh jgn lupe tutup api..
p/s: sy boh satu mnde ni, kt jepun panggil chikuwa..tp klu xde boh la hotdog ke..yg senang leh gunting je masuk kuali..xyh pon xpe..tp mcm xde isi xbes..huhu






btw,
tp klu memang da malas, tmbh plak rse cm ank manje sikit..

i know jerit panggil bibik suruh masak lg senang...

tp klu xde bibik, dok sorang??..
haa..mse tu sila lah telefon bf soh anta mknn..haha

tp klu bf pon jauh @ xde?
haa..mse tu la bf no2 abg McD dll berfungsi..;p

tp McD boycott?
haa..org soh gerak masak xnk..dok je la mkn laptop, mkn tv, mkn bantal..
ok ape kn..

haha..



**adeh post ni xgedik..

Monday, February 21, 2011

Introduksi

I mean Introduction...org2 sekarang kan mmg suke mmelayukan English..so..i'm following the trend! not my fault..ngehehe..

ok stop bckp mnde lain,

hai, nama saya Fairuz Aimi..ok da tulis kot kt kanan tu nk panggil ape sume..sy org MELAYU MALAYSIA tu kne highlight sbb somehow people kept mis-l0ok? or ape2 lah as Indonesian...im NOT! bkn sbb "eh ko samekan ak ngn Indonesian??" or sumting like dat k..cume I LOVE MALAYSIA so mesti la xnk org tslh warganegara...klu org ckp ak cm jepun pon ak xmau kot(ok tipu)..Speaking of Jepun sy sedang belaja di Hiroshima Jepun..yeah i can speak Japanese..konnichiwa~see?..lol

btw, asal Rawang selangor..org Perak, so i tends tu spell words with 'e' instead of 'a' as in 'bace' instead of 'baca' but somehow i wont write 'o' instead of 'ar/ur' as in 'lapo' instead of 'lapar' sbb mcm ade org xpaham nnt...hahaha..I LOVES SHORTFORMS and I cant write in 1 language..sbb nnt bende akn kedengaran serius..(tp klu bckp soh ckp bhse len ketaq)

I have 3 blogs..sbb sy sgt cpt bosan..haha..but form now on I'm trying my best to be setia pada satu..da besa kan xboleh main2 kan..ok..

oh2 yang paling penting, reason utama blog baru ni sbnrnye sbb i was thinking about buat mcm blog2 org lain yg gedik2(ye2 sy jeles) tu pnoh 1 blog tu dgn gmba seniri..(or gmba org lain,yg penting gamba bnyk la..) hahaha..btw, i dont care klu org nk kate ape pon..I'm following the trends..not my fault!..;p

so starter:ok gedik
*sigh*


p/s: friends, minds my 'saya' i'm trying to sound gedik(ini bkn perli ok,its more to the positive side of gedik)..

sponsored by